Risengrød

Risengrød, brune ris, aftensmad
Brune runde ris

Når aftensmaden skal være nem og min mand ikke er hjemme, så får vi nogle gange risengrød. Ikke risengrød sådan som de fleste kender det, men risengrød lavet af brune runde ris og kogt på skummetmælk, men ellers ligner det den gængse opfattelse af risengrød med kanelsukker og smørklat. Den brune risengrød er egentlig ikke valgt på grund af den lidt større sundhedsværdi, men fordi sådan kan vi bedst lide den.

Brun risengrød, risengrød,
Brun risengrød

Jeg er vokset op med brun risengrød, så derfor skal risengrød smage som brun risengrød smager og ikke som den hvide.

Det kan dog være svært at finde et sted at købe de brune runde ris (eller brune korte ris, som de også kaldes). I Silkeborg, hvor jeg bor, køber jeg risene i “Heksekosten”. Jeg køber gerne flere poser og gemmer dem i fryseren. Hvis du bor et andet sted i Danmark vil jeg tro, der er størst chance for at finde brune runde ris i helsekostforretninger – alternativt kan de købes på nettet.

Her får du opskriften på brun risengrød, selvom den sandsynligvis står på posen:

Ingredienser:

  • 4 dl brune runde ris
  • 2 dl vand
  • 2 liter skummetmælk
  • 1 – 1 1,5 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  • De brune runde ris skylles i koldt vand
  • Vand og ris bringes i kog i en tykbundet gryde og koger i 5 min.
  • Tilsæt mælk
  • Lad risengrøden koges ved svag varme i ca. 2 timer (pas på at grøden ikke brænder på)
  • Smag til med salt

Vær opmærksom på at den brune risengrød skal koges i lang tid. Du kan også koge risengrøden i sengen under dynerne. Når ris og mælk er i kog, sætter du bare gryden med låg ned i sengen under dynerne om formiddagen. Husk at pakke gryden godt ind, og sørg for at ingen børn, dyr og voksne kommer og smider sig i sengen 🙂 Egentlig burde risengrøden kunne koges sig selv færdig i sengen, men det er endnu ikke lykkedes mig, så jeg har kogt grøden ca. 1/2 time på komfuret inden spisetid.

Brun risengrød, risengrød, aftensmad
Brun risengrød med kanel og smørklat

Nu hvor vi nærmer os juletiden og dermed risalamande, så vil jeg gerne tilføje her til slut, at det også smager godt at lave risalamande på risengrød af brune runde ris.

Velbekomme!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s