Hjemmebagt rugbrød i tykke skiver

Husk ikke at sætte begrænsninger for dine børns sundhed.

Nu kommer en lille historie fra min egen familie.

Jeg var ude og lave sundhedsprofiler i en stor virksomhed, som havde en nøglehulsmærket kantine. I kantinen serverede de bl.a. hjemmebagt rugbrød som var skåret i 1 cm tykke skiver. Jeg syntes, det var lækkert og tænkte, at jeg hellere måtte prøve at bage mine egne rugbrød og så skære lige så tykke skiver af brødet derhjemme.

Rugbrød, hjemmebagt,
Hjemmebagte rugbrød

Da jeg fik bagt rugbrød og skulle til at skære skiver af brødet, tænkte jeg “nejjj det er nok alligevel for stor en omvæltning og vil sikkert møde modstand ved børnene, så skiverne blev tykke, men ikke helt så tykke. Der var ingen brok. Tværtimod syntes børnene, at det lækkert med hjemmebagt rugbrød. Så efter et par gange med de semitykke skiver skar jeg 1 cm tykke skiver – stadig ingen brok.

En dag sagde min mindste søn “mor det er bare så lækkert med de tykke skiver rugbrød. Det smager så godt.”

Så var jeg glad smiley og tænkte, at det her er en reminder på, at vi forældre skal passe på med at overføre, vores formodninger til børnene, så det bliver os, der sætter begrænsninger for børnenes spisevaner.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s