Durum franskbrød

Bagning, Franskbrød
Durum franskbrød

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 1/4 pk gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 3 dl durumhvedemel
  • 9 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt olivenolie og durumhvedemel
  • Tilsæt salt sammen med hvedemel
  • Rør hvedemelet i lidt efter lidt til du har en jævn samlet dej. Dejen skal være klæg
  • Læg dejen i en smurt rugbrødsform.
  • Pak formen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet natten over
  • Tag formen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 1/2 time
  • Sæt dejen i en kold ovn
  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Bag brødet i ca 45 min
  • Lad brødet afkøle mindst 1/2 time før du skærer det ud
  • Hold øje med brødet. Ovne er forskellige, så måske skal du sænke temperaturen undervejs, eller måske er brødet er færdig bagt tidligere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s