Nedsat appetit eller????

Så er ugen ved at lakke mod enden. Og jeg ser frem til på lørdag, hvor jeg skal til Autismemessen i Toftlund. På messen skal jeg have en stand (Stand 9), hvor der forhåbentlig kommer mange mennesker forbi til en lille snak.

Men det stopper ikke her…..

For jeg skal også holde et oplæg på messen – i “Talerøret”.

Jeg har valgt at holde et oplæg om nedsat appetit.

Færdig e-bog Nedsat appetit

Men hvad er nedsat appetit. Er det nu også nedsat appetit eller?????

Måske handler det ikke om at appetitten er nedsat, men måske er det, det første vi, som udenforstående, ser. Det er lidt ligesom et isbjerg, vi ser kun en lille del af isbjerget – den del som rager op over vandoverfladen, men under vandoverfladen finder man faktisk en endnu større del af isbjerget.

Og sådan kan det også være med den nedsatte appetit. Vi ser nedsat appetit ved første øjekast, men hvis vi begynder at kigge dybere, ser vi sandsynligvis nogle flere ting, der gør os klogere på, hvad den nedsatte appetit er et udtryk for. Når vi ved, hvad der er årsag til den nedsatte appetit, kan vi meget bedre hjælpe personen med den nedsatte appetit til at spise sundt og en tilstrækkelig mængde mad.

Hvad er det så, vi måske får øje på, når vi kigger dybere (under vandoverfladen)?

Det kan være vi ser sanseforstyrrelser, som giver så store udfordringer, at det påvirker spisningen hos personen med autisme eller ADHD.

Det kan også være, at vi ser, at personen er så optaget af den aktivitet, som han/hun er i gang med, så han/hun glemmer at spise.

Det kan være, vi ser en spiseforstyrrelse.

Det kan være, vi ser, at personen er overbelastet og stresset.

Det kan også være personen får noget medicin, som har den bivirkning, at appetitten påvirkes.

Har du selv, eller kender du en, som har nedsat appetit, så prøv at kigge dybere (under vandoverfladen), og se hvad du finder. Derefter kan du planlægge den rette indsats til, at du selv eller den du kender, får en sund og tilstrækkelig mængde mad.

Ps. Du kan få E-bogen “Nedsat appetit – Ensidige spisevaner & Autisme – ADHD” ganske gratis ved tilmelding til mit nyhedsbrev. Dog kun frem til 8. marts 2016. Tilmeldingen kan ske via min hjemmeside – Klik her

Pps. Du kan købe et E-kursus om nedsat appetit på min webshop – Klik her


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s