Æblesirup

Vi har et æbletræ der producerer ualmindelig mange æbler.

En dag i efterårsferien lavede min søn og jeg æblemost, og jeg fik den idé at prøve at lave æblesirup.

Æblesirup kan bruges til at søde yoghurt naturel, græsk yoghurt og Skyr. Det kan også bruges til pandekager og grød.

 

Og det viste sig at være utrolig nemt at lave æblesirup.

aeblesirupJeg brugte:

 

  • 6 dl hjemmepresset æblemost
  • 3 dl brunt rørsukker
  • 1 vaniljestang

 

Jeg flækkede vaniljestangen og blandede de udskrabede vaniljekorn med sukkeret.

Herefter kom jeg sukker og æblemost i en gryde og kogte saften indtil det var reduceret til halvdelen. I starten kogte jeg også vaniljestangen med, men fiskede den op efter en halv times tid.

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s