Når sult er skyld i sammenbrud

juice

En mor (lad os kalde hende Stine) fortalte mig, at hun tit oplever at hendes søn med autisme får nogle sammenbrud, og hvor det efter hendes opfattelse skyldes at sønnen er blevet SÅ sulten!!!

Stine har prøvet at give sønnen noget at spise, så snart hun kunne se, at der var et sammenbrud under opsejling.

Nogle gange sker de her sammenbrud om morgenen – inden sønnen har nået at få morgenmad.

Stine er meget ked af at sønnen, hende selv og resten af familien skal opleve disse sammenbrud, som (måske) kunne undgås hvis bare sønnen ville spise noget, så snart disse sammenbrud er under opsejling – ja gerne før – men det er jo ikke altid nemt at forudse, hvornår det sker….

Mit råd til Stine var at give sønnen noget at drikke – fx et glas juice, så snart hun kan se, at der er et sammenbrud under opsejling. Ja faktisk kunne det være en god idé at give sønnen et glas juice på sengen i forbindelse med morgenvækningen.

Fordelen ved et give sønnen et glas juice er, at han hurtigt får noget energi. Og at et glas juice er nemmere at overskue at drikke end at skulle spise et måltid mad – når nu ens verden er lige ved at ramle sammen.

Stine var meget glad for mit råd og var klar til at prøve det af i praksis.

Stines tilbagemelding har da også været positiv. Sønnen er glad for at få et glas juice tidligt om morgenen, fordi det giver en rolig og hyggelig opvågning, da han må sidde i sengen og drikke hans juice. Morgenritualet (som det er blevet til) giver også sønnen en forudsigelig begyndelse på dagen.

Stine er meget glad! Der er blevet færre sammenbrud især om morgenen – og som Stine har påpeget, var det et meget håndgribeligt råd og nemt at indføre i hverdagen.

Hvis du oplever at sult ofte er skyld sammenbrud hjemme hos dig, så er et råd til en mulig løsning hermed videregivet til dig 🙂

 

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s