Der er gang i bageriet – det skyldes den forestående højtid…….. Julen 🙂
Netteguf er godt nok ikke en speciel jule-småkage, men jeg bager faktisk sjældent småkager, fordi jeg egentlig ikke bryder mig om småkager. Men med netteguf er det helt anderledes – det er verdens bedste småkage, hvis du spørger mig, så derfor bliver den bagt ved juletid, fordi ved juletid skal man da have småkager.
Jeg deler opskriften her på bloggen af 2 grunde.
1. grund
Du skal have chancen for at smage verdens bedste småkage
2. grund
Opskriften er en, jeg har fået af min mor, og den må ikke gå i glemmebogen.

Opskriften får du her:
Netteguf – ca. 40 stk
- 150 g mel
- 150 g margarine eller smør
- 100 g sukker
- 60 g kokosmel
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. vanillesukker
- 1 1/2 spsk. kakao
Pynt: kokosmel
Fremgangsmåde:
- Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet masse
- Dejen deles i 2 lige store dele, der rulles ud til pølser der er ca. 40 cm lange
- Skær 20 skiver af hver pølse
- Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Tryk skiverne let med en gaffel dyppet i koldt vand
- Drys kokosmel over som pynt
Småkagerne bages ved ca. 200 grader varmluft i ca. 9 minutter.
Småkagerne køles af på bagerist og opbevares i lufttæt boks eller kagedåse
Du har fuldstændig ret, Netteguf er verdens aller-bedste småkage 😍
Jeg har fået den siden jeg var barn (født i 1970) og min mor bagte i spandevis af Netteguf, for de forsvandt bare fra kagedåserne (helt af sig selv, ingen ville indrømme, at ha’ napset dem). Stakkels mor, hun bagte og bagte… I dag er det også mine egne børns yndlingskager, og vi bager (1. portion) på torsdag, og finder et godt gemmested 😊😊
Marianne2, Aalborg
LikeLike
Hej Marianne
Tak for dit svar for snart 2 år siden 🙂 jeg har da vist været inaktiv alt for længe…..Det må jeg hellere lave om på.
Men hvor er det en god beskrivelse, som er helt identisk med min oplevelse. Hjemme hos os, var det min søster, der neglede småkagerne 😀
De bedste hilsner fra
Berith
LikeLike