“Kvalitets” sodavand

I en smuttur gennem en butik i dag faldt min opmærksomhed på noget der så ud til at være kvalitets-sodavand, som prisen også indikerer (28,95,- pr. 750 ml). Men da jeg vender flasken og læser næringsdeklarationen, ser jeg til min rædsel at denne blod-appelsins-sodavand ikke indeholder skyggen af frugt på trods af at der, som der står på etiketten, kan forekomme bundfald, da der er tale om et naturligt produkt.
Derimod indeholder sodavanden: glycerolestere af fyrreharpiks og hvad er mon det??
Ja det var jeg nødt til at Google, da jeg kom hjem og fandt denne forklaring:

Glycerolestere af fyrreharpiks
Fremstilles syntetisk ud fra harpiks fra fyrretræer og glycerol (E 422). Da det ikke kan udelukkes, at den anvendte glycerol er fremstillet ud fra dyr, herunder svin, vil stoffet næppe være acceptabelt for personer, som ønsker at undgå animalske produkter.

Fremhævet tekst på etiketten:
DEN FINE SMAG AF FRANSK TRADITION OG GODT HÅNDVÆRK. Kulsyreholdig læskedrik med naturlig smag af blodappelsin.

Herunder har du ingredienserne i sodavanden, da det kan være lidt svært at læse på billedet:
Ingredienser: Kildevand tilsat kulsyre, sukker, naturlig aroma, citronsyre, stabiliseringsmiddel: glycerolestere af fyrreharpiks, farvestof: lycopen.

Nu sidder jeg, harm som jeg er, og synes det er og bliver sværere og sværere at navigere rundt i fødevare-junglen, hvis man har intentioner om at leve forholdsvis sundt.


One thought on ““Kvalitets” sodavand

  1. mht. sodavand med harpiks i har jeg bemærket at det findes i sodavand købt i kiwi. jeg undrede mig over at min hud pludselig begyndte at føles klistret og samtidigt var det som om jeg havde små insekter på hud og hovedbund som irriterede …hvilke der ikke var skyggen af. tilsyneladende reagerer jeg sådan på harpikset i sodavanden …føj da har ikke købt det siden. anyway nu købte jeg så 1½ l jolly cola og der skete det samme mht. klæbrig hud, men deklarationen på etiketten virker noget kryptisk og efter min mening mangler der oplysninger om hele indholdet. tak for dit indlæg om harpiksen !

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s